TELEPÜLÉS

Harc története

ÖNKORMÁNYZAT
Választások
INTÉZMÉNYEK
KULTÚRA
SZABADIDŐ
    
  • Iskola
      
Zombai Általános Iskola és AMI Harci Telephelye

Címe: 7172 Harc, Kölesdi u. 2.
Intézményvezető: Jakab Árpád
Tanító: Fazekas Beáta
Mobil: 70/606 8073
Telefon: 74/437-082; 74/537-040
e-mail : iskolaharc@gmail.com
    
     
A harci általános iskola bemutatkozása
   

„ Az iskola dolga, hogy megtaníttassa velünk, hogyan kell tanulni, hogy felkeltse a tudás iránti étvágyunkat, hogy megtanítson bennünket a jól végzett munka örömére és az alkotás izgalmára, hogy megtanítson szeretni, amit csinálunk, és hogy segítsen megtalálni azt, amit szeretünk csinálni. „

/ Szent-Györgyi Albert /

A harci általános iskola zöldövezetben várja az alsó tagozatos gyermekeket.
Az épület termei tágasak, világosak, belső berendezésük igényes, felszereltségük igazodik a mai kor igényeihez. Esztétikus, rendezett környezetet biztosít a tanulók számára a nyugodt munkához és a szabadidő aktív eltöltéséhez. Iskolánk rendelkezik az oktatáshoz szükséges audiovizuális technikai eszközökkel.
Az eredményes oktató-nevelő munkához szükséges minden feltétel megtalálható nálunk, a gyerekek élvezhetik a családias légkör és a kis létszám előnyeit. Szeretetteljes bánásmóddal fordulunk tanítványaink felé. Igyekszünk úgy szervezni az iskolai életet, hogy a ránk bízott gyerekek minden nap szívesen jöjjenek iskolába.
Iskolánk alsó tagozatos gyermekeket oktat. Az alsó tagozat feladata az, hogy a gyermekek megtanuljanak írni, számolni, olvasni és gondolkodni, megtanuljanak tanulni és mindeközben jól érezzék magukat. Ehhez minden megtalálható nálunk. Célunk, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, saját fejlődési ütemükben haladva a legtöbbet hozzák ki magukból, így a legjobb eredményt érjék el.
Alapelveink meghatározásával figyelembe vesszük az éppen érvényes tantervi előírásokat, iskolánk hagyományait és a szülők, tanulók elvárásait. Nyitott iskola vagyunk, partnerként kezeljük a családot, szülőt, gyermeket.
Egyénre szabott, differenciált oktatás segíti a tehetséggondozást, az önkifejezést. Intézményünkben fejlesztőpedagógus, logopédus, gyógytestnevelő és néptáncoktató segíti munkánkat.
Nyáron az IKSZT / faluház / programjai, mint nyári napközi ad otthont a gyerekeknek. Programokban, tevékenységekben gazdag mindennapokkal várják a gyermekeket.
Hagyományainkat hűen őrizve, fontosnak tartjuk a nemzeti ünnepeink méltó megünneplését, Márton-napi felvonulást, a Mikulás ünnepséget, az Adventi időszakban minden gyermek számára a csomagbontást, a meghitt Karácsonyi ünnepséget, a vidám farsangot és a még vidámabb kirándulásokat.
Az intézményünkben folyó munkáról évente, nyílt napokon győződhetnek meg a szülők.
Az iskola hitvallása, hogy a tanulók érdekeit szem előtt tartva, a szülők és a pedagógusok közösen a minőség megtartásáért és mindenki számára mintaértékű folyamatok kialakításáért és működtetéséért közösen tegyenek, tehessenek.

      
    
Dokumentumok